Deze en nog zoveel vragen over pijn worden beantwoord tijdens deze driedaagse opleiding.
In deze driedaagse opleiding krijg je een diepgaand inzicht in de huidige wetenschappelijke kennis betreffende de herkenning en behandeling van pijn in al zijn aspecten. We belichten niet alleen farmacologische oplossingen maar geven ook een overzicht van de mogelijkheden die fysiotherapie te bieden heeft als bijkomend pijnbestrijdingsmiddel. Verder kijken we ook welke voedingssupplementen een plaats zouden mogen krijgen in dit arsenaal. Locoregionale anesthesie wint heel snel aan populariteit. En vaak zijn dit eenvoudige technieken die ook bij routineoperaties kunnen worden gebruikt. Informeer je nu over hoe dat dan moet.
Wij zouden Vera Icon niet zijn moest dit alles niet wetenschappelijk gefundeerd zijn. En daarom doen we beroep op specialisten ter zake om jullie deze informatie op een aangename en praktische manier bij te brengen, met voldoende ruimte voor overleg en discussie.
Onderwerpen die aan bod komen zijn:
De opleiding loopt van donderdag 25 januari tot en met zaterdag 27 januari 2024
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dierenartsen die hun patiënten een optimale pijnbestrijding willen garanderen
Met kmo-portefeuille: €1260 (excl. BTW)
Zonder kmo-portefeuille: €1800 (excl. BTW)
Overnachting hotel
Overnachting in het hotel is niet inbegrepen in de prijs.
Voor deelnemers is wel een korting voorzien (gebruik code ‘GF6536’ bij het boeken).
Kmo-portefeuille
Deze opleiding komt in aanmerking voor kmo-portefeuille.
Belangrijk: Vraag ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding je subsidie aan.
Inschrijven kan door verder naar beneden te scrollen en onderstaand formulier in te vullen.
DVM, PhD Anesthesie en analgesie Faculteit diergeneeskunde UGent
Tim Bosmans studeerde af als dierenarts in 2002 aan de Universiteit Gent. Sinds 2003 werkt Tim als assistent aan de Vakgroep Kleine Huisdieren, afdeling Anesthesie en Intensive Care aan de faculteit te Merelbeke, en in 2017 werd hij ook voltijds onderwijsbegeleider. In 2012 behaalde Tim zijn doctoraat (multimodal analgesic approaches for stifle surgery in dogs) en in 2013 volmaakte hij zijn opleiding als resident in Veterinary Anaesthesia and Analgesia. Sinds 2020 werkt Tim ook als freelance consultant in anesthesie en analgesie. Verder heeft Tim ruime ervaring als spreker op nationale en internationale symposia.
DVM, PhD Orthopedie Faculteit diergeneeskunde UGent
Eva Coppieters studeerde af als dierenarts in 2010 aan de Universiteit Gent, en deed aansluitend een internship op de dienst orthopedie van de kleine huisdieren. Daarna startte ze met haar doctoraatsonderzoek naar medial compartment erosion van de elleboog bij de hond binnen diezelfde vakgroep. Sinds 2017 staat ze in voor de consultaties op de dienst orthopedie en het bijhorende onderwijs. Recent voltooide ze een opleiding tot dierfysiotherapeut en een opleiding sportgeneeskunde bij de hond. Eva is een dierenarts die overtuigd is dat een optimale gezondheid en welzijn van dieren noodzakelijk is voor een goede levenskwalitiet en om goede sportprestaties te kunnen neerzetten.
DVM, PhD Diplomate ECAWBM Verwijspraktijk Lovendegem
Tiny De Keuster studeerde af als Dokter in de Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent en startte een gezelschapsdierenpraktijk in Lovendegem. In 2001 behaalde ze het diploma vétérinaire comportementaliste diplômée des Ecoles Nationales Vétérinaires de France in Parijs (Fr). In 2005 werd Tiny Diplomate van de European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (ECAWBM). Van 2008 tot 2011 was Tiny gastdocent aan de School of Child Psychology, Lincoln (UK) en in 2011 werd Tiny benoemd tot gastprofessor aan de Faculteit Diergeneeskunde Ugent. Sinds 2005 heeft Tiny een tweedelijnspraktijk voor honden en katten met gedragsproblemen in Lovendegem (regio Gent). En deze laatste is een job die ze doet met hart en ziel.
DVM, PhD Diplomate ECVAA, 3A Animal Anesthesia & Analgesia (Spanje)
Diego Rodrigo Mocholi studeerde af als Doctor in de Diergeneeskunde aan de Universiteit van Murcia (Spanje) in 2007. In 2012 begon hij aan een specialisatie in diergeneeskundige anesthesie en pijnbestrijding in Gent. Na voltooiing werkte hij als klinisch specialist in diergeneeskundige anesthesie in het Queen Mother Hospital voor Dieren van het Royal Veterinary College (VK). In 2017 werd hij hoofd van de dienst diergeneeskundige anesthesie en pijnbestrijding aan de Universiteit van Sydney (Australië). Na twee jaar keerde hij terug naar het Queen Mother Hospital voor Dieren (VK) tot eind 2020. Momenteel heeft hij zijn eigen specialistische dienst voor diergeneeskundige anesthesie en pijnbestrijding in heel Europa, genaamd 3A Animal Anesthesia and Analgesia. Naast het behalen van het Europese Diploma in Diergeneeskundige Anesthesie en Pijnbestrijding in 2022, voltooide hij begin 2016 zijn doctoraat in de farmacokinetiek en farmacodynamiek van intramusculair gebruik van alfaxalone bij katten.
DVM, PhD Fysiotherapie Verwijspraktijk Barcelona (Spanje)
*Vera Icon behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen aan het programma. Deelnemers worden steeds over eventuele wijzigingen geïnformeerd.