nlfr
nlfr
Vera-Icon

Missie & visie

Vera Icon is een bedrijf gespecialiseerd in Veterinary Medical Affairs (VMA). De rol van VMA is het omzetten van wetenschappelijke gegevens in waarde voor cliënten door het analyseren van hoogwaardige wetenschappelijke data, het verzamelen van relevante marktgegevens en het gepast communiceren naar belanghebbenden.

Vera Icon is er voor alle actoren in de diergeneeskundige industrie, zoals (bio)farmaceutische bedrijven en bedrijven actief in de diervoedingsindustrie, dierenartspraktijken en dierenklinieken, nationale en internationale overheidsinstellingen en niet-gouvernementele organisaties.

Wij geloven in een centrale rol voor de VMA functie in ieder bedrijf of organisatie dat actief is in de diergeneeskundige industrie. Door het oprichten van Vera Icon willen wij deze functie beschikbaar maken voor alle actoren, onafhankelijk van hun grootte. Zo zullen wij bijdragen aan een beter leven voor onze huisdieren en voor alle mensen die van hen houden.

Vera Icon werkt volgens de hoogste ethische waarden en houdt zich strikt aan alle regulatoire regels en richtlijnen.

Deze missie vormt de basis van alles wat Vera Icon doet. Alle activiteiten van Vera Icon moeten deze missie leven inblazen.

Over Ons

Jose-Mottet-Vera-Icon
JOSÉ MOTTET
Michiel-Mottet-Vera-Icon
MICHIEL MOTTET
Jose-Mottet-Vera-Icon

José Mottet

Biografie

Ik studeerde in 1993 af als dokter in de Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent en ging meteen aan de slag als practicus kleine huisdieren. 14 jaren aan de consultatietafel en het managen van de praktijk toonden me alle uitdagingen die een practicus kleine huisdieren tegenkomt.

In 2007 was ik klaar voor een nieuwe professionele uitdaging en vervoegde ik Zoetis Benelux (toenmalig Pfizer Animal Health Belux) als Technical Services Manager. Ik leerde er de basisprincipes van een succesvolle productlancering, ondersteunde en trainde het team op het terrein en onderhield contacten met opinieleiders. Ook farmacovigilantie behoorde tot mijn verantwoordelijkheden.

In 2011 behaalde ik het postgraduaat Bedrijfskunde aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 2012 maakte ik de overstap naar Bayer Animal Health HQ in Monheim (Duitsland) waar ik werkte als Global Veterinary Medical Affairs Manager. Ik was er onder meer verantwoordelijk voor de opzet van postmarketing studies, evaluatie van in-licensing projecten, strategisch advies voor Onderzoek & Ontwikkeling, organisatie van wetenschappelijke bijeenkomsten en het onderhouden van contacten met internationale opinieleiders.

Eind 2017 besloot ik mijn opgedane kennis en ervaring als dierenarts en Veterinary Medical Affairs manager ten dienste te stellen van alle geïnteresseerden en richtte ik Vera Icon op.

Michiel Mottet

Biografie

Ik studeerde in 2018 af als arbeids-, organisatie- en gezondheidspsycholoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, Nederland. Gedurende mijn studie kreeg ik speciale interesses in de aspecten motivatie, werk-privé balans, burn-out, organisatiecultuur en leiderschap. Vanzelfsprekend verdiepte ik me voor mijn masterthesis in deze onderwerpen en onderzocht ik de aantrekkelijkheid van verschillende organisatieculturen en leiderschapsstijlen voor millennials.

Eind 2018 maakte ik de stap om samen met papa medeoprichter en trotse zaakvoerder te worden van Vera Icon. Een avontuur dat me vooral veel passie, dynamiek, energie en werkplezier in mijn professionele leven bezorgt.

Met mijn jeugdig enthousiasme en energie wil ik me steeds verder blijven ontwikkelen binnen mijn vakgebied en deze kennis toepassen in de diergeneeskunde, waarin psychologie steeds meer een belangrijke rol begint te spelen. Denk maar aan burn-out, werkdruk, werk-privé balans en het functioneren binnen een team. Door deze punten op peil te zetten wil ik graag bijdragen aan een beter leven voor onze kleine viervoeters en zo ook aan het welzijn van eigenaars en natuurlijk ook dierenartsen zelf.

Michiel-Mottet-Vera-Icon

Sarah Proot

Biografie

In 2004 studeerde ik af aan de faculteit diergeneeskunde in Gent. Daarna heb ik mij nog 4 jaar verder verdiept in de interne geneeskunde (‘Residency’) aan de faculteit in Utrecht, waar ik nadien nog een tijdje ben blijven werken.

In 2009 maakte ik de overstap naar de farmaceutische industrie en startte ik als professional services veterinarian bij Novartis Animal Health. Ik was er verantwoordelijk voor de wetenschappelijke ondersteuning van de producten voor gezelschapsdieren binnen de Benelux. Een veelzijdige functie in een erg professioneel bedrijf. In 2015 stapte ik terug in de praktijk. Bij dierenkliniek Breda legde ik me vooral toe op de internistische patiënten en de opname. Sinds 2019 werk ik als internist voor Evidensia, zowel praktisch als voor het onderwijs in de Evidensia Academy.

Omdat ik ook veel houd van de wetenschappelijke kant van ons vak sprong ik begin 2019 met volle overtuiging op de Vera Icon kar wanneer José me vroeg om het team te versterken. Ik ben namelijk overtuigd van het concept en hoop dat we nog vele mooie uitdagingen tegemoet gaan.

Laurence Michiels

Biografie

Na mijn opleiding als dierenarts, heb ik mijn praktijkervaring gedurende 17 jaar opgebouwd in verschillende contexten (faculteit voor diergeneeskunde aan de Universiteit van Luik, privépraktijk voor gezelschapsdieren en Royal Canin Belux) door verschillende functies uit te oefenen (wetenschappelijk onderzoek, klinische en educatieve activiteiten en technisch vertegenwoordiger). Ik werk nu reeds 9 jaar als onderzoeker en onderwijsadviseur in een onderwijsdienst aan de Universiteit van Luik (LabSET).

Permanente educatie en wetenschappelijke correctheid hebben altijd een belangrijke plaats gehad in mijn  professionele carrière. Daarom sluit ik mij met heel veel plezier aan bij het Vera Icon Team. Het is een kans voor mij om mijn educatieve kennis en ervaringen ten dienste te stellen van de veterinaire sector in een omgeving waarin correcte wetenschap en kwaliteit hoog in het vaandel gedragen worden.

Samenwerken met Vera Icon?

Contacteer ons,
we helpen je graag verder!