nl
nl

HR Crash Course

dinsdag 7, 14 & 21 november

Verloopt de samenwerking binnen jouw team altijd even vlot? Hoe gemakkelijk vind je een nieuwe medewerker of hoe moeilijk is het om goede medewerkers te houden?

Als praktijkeigenaar ben je hier veel mee bezig en komt het personeelsbeleid vaak bovenop je taken als dierenarts en/of managementtaken. Maar voel je je daar echt comfortabel bij?

Met onze 3-daagse opleiding willen we je ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende en tonen we hoe een goed personeelsbeleid de sleutel tot succes is voor de praktijk van de toekomst. Je krijgt meer inzicht in jouw persoonlijke drijfveren en competenties, en we reiken handvatten aan om je personeelsbeleid te optimaliseren.

Meer info
Locatie & tijdstip
Programma
Doelgroep
Prijs
Inschrijven
Over de lesgever

Deze cursus gaat verder dan enkel theoretische stof omtrent Human Resources. Met onze 3-daagse opleiding willen we je ondersteunen en begeleiden in jouw persoonlijke ontwikkeling als leidinggevende en meenemen in hoe Human Resources van betekenis kan zijn voor jouw praktijk!

Zo krijg je meer inzicht in jouw persoonlijke drijfveren, jouw competenties als leidinggevende en reiken we handvatten aan om te werken aan jouw praktijk van de toekomst!

Wat mag je verwachten?

 • Je krijgt een kleurrijk inzicht in jouw persoonlijkheid.
 • Je krijgt inzicht in jouw competenties als leidinggevende: wat gaat goed? En waar kan je vooral nog verbeteren? 
 • 2 uitgebreide analyses (een persoonlijkheidsanalyse en een 360° feedback), samen t.w.v. €550, zijn inbegrepen in de deelnameprijs.
 • Je krijgt concrete informatie en praktische handvatten voor de uitrol van een kwalitatief en professioneel personeelsbeleid in de praktijk.
 • Intensieve één-op-één begeleiding gedurende de cursus. Zorg ervoor dat je je plekje bemachtigt, want er is slechts plek voor 10 personen, om een interactieve en persoonlijke leerervaring te garanderen.
 • Veel interactiemomenten, met als doel om te leren van collega’s in gelijkaardige situaties. Wie vooral wil zitten en luisteren is in deze cursus aan het verkeerde adres!

De opleiding is gepreid over 3 dagen. Telkens op dinsdagen van 10u tot 18u.

 • Dinsdag 7, 14 & 21 november
 • Telkens van 10u00 – 18u00
 • Locatie: Van der Valk Hotel Mechelen 
  • Adres: Rode-Kruisplein 1-4, 2800 Mechelen
  • Parking: klik op deze link voor meer info omtrent parkeren in de buurt. 

Dag 1: Krijg inzicht in jouw kleurrijke persoonlijkheid 

In aanloop naar de opleiding, vul je jouw persoonlijke MyDrives- analyse in. Aan de hand van deze analyse wordt een individueel profiel opgesteld dat tijdens de eerste dag besproken wordt. Voor een voorbeeld van een MyDrives-rapport, klik op deze link.  

Zo krijg je tijdens de eerste dag meer inzicht in jouw eigen drijfveren, oppositie, energiebalans en stresspatroon. Vraag die centraal zal staan: kan je momenteel jouw competenties optimaal inzetten in de praktijk? 

Hiernaast analyseren we het teamprofiel van iedere praktijk en ga je individueel aan de slag met de volgende vragen:

 • Wat wil je verbeteren aan het team?
 • Wat wil je verbeteren aan het team (exclusief jezelf)?
 • Wat wil je verbeteren aan jezelf?

Tijdens dag 1 staat de methodiek MyDrives MyHabits MyMatch centraal. Deze zal ook verder in de opleiding regelmatig terugkomen.

Dag 2: Krijg inzicht in jouw gedrag, competenties & talenten als leidinggevende

Dag 2… De dag waarop jouw reflectief vermogen op de proef gesteld zal worden.

Tijdens dag 2 krijg je inzicht in jouw gedragsprofiel, talenten en competenties als leidinggevende.

Door het inzicht in je drijfveren (dag 1) en de MyHabits 360° analyse (die je van tevoren hebt laten invullen door collega’s) krijg je inzicht in jouw ontwikkelpotentieel. Wat gaat er goed? Wat kan er beter?

We bespreken je ontwikkeldoelstellingen, je volgende stappen en hoe je deze zal bereiken. Wat is jouw eerste volgende stap? En wie kan je daarbij helpen?

Dag 3: Een professioneel personeelsbeleid in jouw praktijk

Tijdens dag 3 maken we, m.b.v. het instroom-doorstroom-uitstroom model, kennis met de fundamentele aspecten van een modern personeelsbeleid en analyseren we hoe deze toegepast kunnen worden specifiek in de diergeneeskunde.

Na deze dag ga je naar huis met praktische tips en handvatten om toe te passen in jouw praktijk.

Het programma richt zich tot alle leidinggevenden en praktijkeigenaren binnen de diergeneeskunde die vooruit willen, zichzelf willen ontwikkelen op persoonlijk vlak en die ervaren dat een professioneel personeelsbeleid belangrijk is, of wordt, voor de toekomst van hun praktijk.

Met kmo-portefeuille: €1260 (excl. BTW)

Zonder kmo-portefeuille: €1800 (excl. BTW)

Inbegrepen in de prijs

 • Syllabus & documentatie
 • MyDrives drijfveren analyse t.w.v. €385
 • MyHabits 360°feedback vragenlijst t.w.v. €165
 • Lunch & koffiepauzes

Kmo-portefeuille

Deze opleiding komt in aanmerking voor kmo-portefeuille. 

 • De Vlaamse overheid subsidieert tot 30% van je opleiding.
 • Meer info: www.kmo-portefeuille.be
 • Registratienummer Vera Icon: DV.O238077
 • Deze opleiding vertegenwoordigt 24 uur opleiding.

Belangrijk: Vraag ten laatste 14 dagen na de start van de opleiding je subsidie aan.

 

 

Inschrijven kan door verder naar beneden te scrollen en onderstaand formulier in te vullen. 

Michiel studeerde in 2018 af als arbeids-, organisatie- en gezondheids-psycholoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, Nederland.

Eind 2018 werd hij mede zaakvoerder van Vera Icon. In 2020 behaalde hij het postgraduaat Human Resources Management aan de Ehsal Management School Brussel.

In 2022 werd hij consultant van de methodiek MyDrives MyHabits MyMatch. Hierna besloot hij de opgedane kennis toe te passen binnen de diergeneeskunde, waarin psychologie steeds meer een belangrijke rol begint te spelen, en begeleidt hij momenteel praktijken en bedrijven op het vlak van Human Resources en teamontwikkeling.

 

 

Inschrijven
Stap 1 van 2

Gegevens deelnemer(s)

*Vera Icon behoudt zich het recht om wijzigingen aan te brengen aan het programma. Deelnemers worden steeds over eventuele wijzigingen geïnformeerd.